Екселсиор Прайм-2

Съюз Екселсиор Прайм и Съюз Екселсиор Прайм-2 в едно
 
ИндексКалендарГалерияВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Общи положения

Go down 
АвторСъобщение
Admin
Admin
Admin

Брой мнения : 31
Join date : 23.11.2009
Age : 32

ПисанеЗаглавие: Общи положения   Пон 23 Ное - 23:31:05

Език и култура

Официалният език във форума е български и екипът на Форума счита за свое задължение да пропагандира употребата на кирилица, респективно всяко отклонение и подриване на тази пропаганда се счита за нарушение. Потребителски оправдания (изложени по каналния ред) по тази точка не се приемат, дори напротив третират се сурово. За хората нямащи възможност да печатат на кирилица е препоръчително да използват http://2cyr.com/.

Култура

Дискусиите във Форумите трябва да се водят с уважение към Потребителите и зачитане на правото на друго мнение. Предизвикването на груби спорове и скандали е недопустимо и се наказва. Неетичното, грубо и иронично отношение към други Потребители или трети лица и институции ще бъде премахвано, и подобни действия ще се санкционират. Не могат да бъдат използвани аргументи в спора,
които касаят етническата, расова, професионална, сексуална и т.н. ориентация на опонента. Не е желателно в рамките на една и съща тема един и същи Потребител да повтаря еднакви свои мнения без изменения в аргументацията. Повторенията предполагат натякване и желание да се заглуши с викове дискусията. Пускането на дублирани мнения в две или повече Теми е недопустимо и също е наказуем

Caps Lock

Да не се използва винаги опцията " Caps Lock " (писане с главни букви), тъй като това ще се счита за "викане". Такива постове ще бъдат променени или премахнати, особено в случаи на нарушение или системно неизпълнение на две или повече правила. Позволено е да се използват главни букви или в удебелен / цветен вид само в случаи, когато е необходимо акцентуване на определени части от текста.

Цитати
Да не се използват винаги цитати. Цитатите имат ефект, само ако искате да коментирате или покажете определена част от нечие изявление или то е в друга страница или друга тема. Прекаленото използване на цитати само затруднява четенето и налага ненужно превъртане на страницата.

Изразни средства
Прекомерната употреба на изразни средства (нечленоразделни, междуметия, картинки, емоционални иконки) затруднява комуникацията. Такива постове ще бъдат променяни или изтривани, а системното нарушаване на това правило ще доведе до наказание.

Молби за премахване на наказания

Молбите за премахване на наказания не трябва да се пишат във форума. За целта можете да използвате лични съобщения. Ако мислите, че сте обвинени несправедливо, първо трябва да изпратите лично съобщение до модератора, който ви е наказал и чак след това на администратор. Решението на администратор е окончателно.

Елементи от аватар или подпис

Не е позволено да използвате елементи от аватари и/или подписи на други потребители. Това се счита за обидно и ще бъде санкционирано.

Брой мнения

Писането на мнения, само за да се увеличи техния брой ще бъде санкционирано.

Писане на мнения от чуждо име
Писането на мнения от чуждо име, особено от името на наказани потребители, е нежелателно и “адвокатът” ще бъде санкциониран.

Адресирани теми
Теми, адресирани до определен потребител ще бъдат изтривани. Ако искате да говорите с някой, пишете лични съобщения.

Информация за играчите

Не е позволено да се публикуват координати и/или данни за акаунта на друг потребител без неговото изрично позволение освен в разделите “Докладвай за бъг”, “Докладвай за мултиакаунтинг” и “Докладвай за обида”. Забранено е публикуването на информация з друг потребител, фирма, форум,сайт и т.н. без изричното им съгласие. В подобни случаи публикуващият ще бъде наказван, а темата изтрита.

Търгуване на акаунти

Забранено е търгуването на акаунти във форума.

Писане на Нова Тема и Ново Мение

Заглавие на Нова Тема
Заглавието на всяка Нова Тема трябва да е колкото се може по-описателно и съобразено с Форумния раздел в който ще бъде пусната темата. Под "по-описателно" да се разбира употреба на ключови за проблема/въпроса думи, а не изразяване на целия въпрос/проблем в Заглавието и Подзаглавието.

Дублирана Тема
Когато Потребител прибегне до пускане на Нова Тема, то той трябва задължително да е преминал през "Търсене" и да е напълно убеден, че такава или подобна все още не съществува. Т.н. "crosspoting"или пускане на една и съща (или подобна) тема повече от веднъж се наказва с цялата суровост на точка 7.

Тематика
Когато Потребител пуска Нова Тема в дадена част от форума, то следва да съобразява текста си с тематичната насоченост на раздела. За всеки конкретен раздел на Форума може да съществуват ясно изразени допълнителни ограничения или други специфични правила (обикновено те са публикувани като "Важна Тема" в началото на форума).

Автор на Темата
Всеки Потребител, който отваря Нова Тема е нейн автор. Авторът на дадена тема се задължава да определя в отварящия темата текст рамките на дискусията, която ще се води в темата. Това може да е конкретно зададен въпрос (в този случай се рамкира предметът и параметрите на търсените отговори), определяне на проблемна област (задава се обект на дискусията и времеви или други рамки) или друго. Авторът на темата има правото да се обръща към Екипа на Форума чрез Лично Съобщение и да иска промяната или премахването на мнение на Потребител в неговата тема, на основание, че той не е по темата или се отклонява от нея. Екипът преценява доколко искането е основателно и ще взима мерки по своя преценка.

Писане на Мнение

Преди да пуснете Ново Мнение по какъвто и да е въпрос, първо се уверете
дали то би било от полза за изясняване на въпроса. Мнения от рода "не знам за балистата, ама на кой ред са катапултите?", са недопустими. Всякакви изкривявания на темата също се наказват и то не само с триене но и с ограничаване на достъпа до форума.

Действия на Екипа на Форума при нарушаване на Форумните Правила

Всеки нарушител на някое от тези правила може да бъде санкциониран чрез редакция или изтриване на тема, мнение или част от мнение, без предупреждение от Екипа на Форума. На нарушители, упорстващи в своята заблуда по отношение на Форума и неговата мисия, ще бъде изпращано еднократно предупреждение като лично съобщение или повишаване на "Предупредителното Ниво" (Warn %) и след това те ще бъдат лишавани от Потребителски права за определен период от време или спрямо тях ще бъдат предприемани други административни мерки по преценка на Екипа на Форума.

Всеки Потребител се задължава да спазва тези правила чрез регистрацията си във Форума. Разбира се, участието във Форумите е доброволно, така че Екипа на Форума, приема за даденост, че съответният Потребител се е запознал с правилата и се само задължава да ги спазва.

Раздел Предложения

Преди да направите ново предложение моля уверете се, че такова не е било направено от друг играч.

Както в останалите раздели, то и тук, описателните заглавия са задължителни. Колкото е по издържано предложението Ви и колкото повече е стилистично оформено, толкова е по-голям шанса да му бъде обърнато внимание. Предложението ви трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъде придружено от анкета с ясни и конкретни възможни отговори. Ако предложението ви бъде отхвърлено чрез анкетата от останалите играчи, то автоматично отпада вероятността да бъде реализирано. Ако анкетата ви има положителен резултат предложението ще бъде коментирано с разработчиците на играта и евентуално може да бъде реализирано за следващия рестарт. Ако предложението ви е получило одобрение от играчите, не разбирайте, че ще бъде осъществено със сигурност.
Всички теми които не отговарят на тези изисквания ще бъдат заключвани и в последствие изтривани.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://exelsior-prime2.bulgarianforum.net
 
Общи положения
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Екселсиор Прайм-2 :: Запознанство :: ***ПРАВИЛА НА ФОРУМА***-
Идете на: